با توجه به تحقیقات بعمل آمده در سالهای اخیر، پژوهشگران در حوزهی ریاضی به این نتیجه رسیدند که ارتباطی قابل توجه بین حل جداولِ بازی سودوکو با یادگیری ریاضی در مدارس وجود دارد. ایشان بر این باورند که اگر دانشآموزان در طی یک بازهی زمانی یک الی سهماهه، هر روز ده الی سی دقیقه به بازی سودوکو بپردازند، توان یادگیری ریاضی در آنها چندین برابر خواهد شد.علت این امر نیز در وهلهی اول، بالا رفتن تمرکز شخص بازیکننده بر اعداد و فهم ارتباط آنها با یکدیگر است که به مرور زمان باعث میگردد، دانشآموز هنگامی که با اعداد و یا فرمولها مواجه میشود، همانند یک بازی سرگرمکننده با آنها رفتار کند و اعتماد بنفس بیشتری برای رویارویی با آنها داشته باشد. با توجه به افزایش چشمگیر و روزافزون بازیهای کامپیوتری برای دانشآموزان، که توان متمرکز بودن آنها را تا حدود بسیار زیادی کاهش میدهد، انجام این بازی فکری و بسیار مفید، قدرت تمرکز و تسلط بر موضوع محاسباتی همانند مباحث ریاضی را مجدد در دانشآموزان احیا مینماید. فقط توجه بفرمائید که انجام این بازی باید روی کاغذ و به شیوهی سنتی صورت بگیرد و نه روی صفحهی موبایل، تبلت و یا کامپیوتر.
همین قاعده و امر، برای دانشجویان نیز برقرار است. به این نکته دقت نمائید که اینروزها، که رسانهها از صبح تا شب هنگام، همراه ما هستند و مدام بین، تلویزیون، کامپیوتر، موبایل و اینترنت روزمان را سپری میکنیم، این حجم گستره از اطلاعات که وارد ذهنمان میگردد، کمکم توان متمرکز شدن بر محیط اطراف را از ما سلب میکند. پس برای دریافت این حجم بیدلیل اطلاعات به مغزمان نیز باید فیلترهایی ایجاد نمائیم تا بتوانیم روی کار اصلیمان بیشتر مسلط باشیم و تمرکزمان را حفظ نمائیم.
یادتان باشد، رمز موفقیت در انجام کاری خاص، و یا فهم عمیق و خوب در مطالعهی دروس، تمرکز هنگام انجام آنهاست. یکساعت مطالعهی با تمرکز و دقت و بدون عامل مختل کنندهی حواس، ده برابر تاثیرش از ده ساعت مطالعهی بدون تمرکز کافی با موبایل روشن که به شبکهی اینترنت هم متصل است و مدام پیامهای مختلف از زمین و آسمان واصل میشود، بهتر است.