نقد و بررسی وبینار «علم داده، از شروع تا گرفتن پروژه»

فهرست مطالب

در این نوشتار، شرحی از موارد مطرح شده در وبینار «علم داده، از شروع تا گرفتن پروژه» که توسط آقای دکتر محمد فزونی (همکار و دوست بنده) ارائه شد و در حال حاضر فایل ویدیویی آن در فروشگاه مجموعه قابل تهیه است را مشاهده خواهید نمود. اگر قصد تهیه فایل ویدیوی این وبینار را دارید ولی مردد هستید، ابتدا این موارد را مطالعه نمائید. شاید در انتخاب‌تان کمک‌کننده باشد.

کلیات موارد مطرح شده

  1. سخنران، ابتدا در خصوص یک اتفاق که در زمان دانشجویی خودشان افتاده بود، صحبت می‌کنند. اتفاقی که هرچند تلخ بود ولی ماحصل بسیار زیبای داست.
  2. سخنران اشاره به جمله‌ای می‌کند که در تمام کورس‌های آموزشی علم داده از ان صحبت می‌شود. «موفقیت تنها به خودتان وابسته است» و تا حد ممکن در خصوص این عبارت صحبت می‌کنند.
  3. داستان اینکه ایشان چگونه وارد دیتاساینس شده‌اند، مطرح می‌شود. همه چیز از مهاجرت همکار و دوست سخنران به امریکا شروع می‌شود.
  4. سپس، آقای فزونی توضیح می‌دهد که اگر قرار باشد بصورت خودخوان وارد علم داده شویم، بهتر است که کدام را اولویت قرار بدهیم؛ کتاب؟ دوره‌ی آموزشی ویدیویی؟ مقاله؟
  5. مهم‌ترین اسلاید ارائه به عقیده بنده، اسلاید تصمیم‌گیری در خصوص انتخاب بین پول و یا پژوهش در این حوزه بود. در این اسلاید ایشان کامل توضیح می‌دهند که فراگیرنده باید چکاری انجام بدهد و دلایل خودشان را نیز ارائه می‌دهند.
  6. سخنران یکی از اساتید برجسته در دنیا که هم‌زمان هم در پژ<هش موفق بوده و هم در کسب درامد را معرفی می‌کند.
  7. بعد از معرفی یک استاد برجسته، ایشان وارد فاز معرفی بهترین کتاب‌ها برای ورود به علم داده می‌شوند و سه کتاب (به عقیده‌ی بنده) بسیار اساسی و کلیدی را معرفی می‌نمایند.
  8. کمی در خصوص کورس‌های آموزشی بلند مدت صحبت می‌کنند و مزایا و معایب اندک آنرا فهرست‌وار توضیح می‌دهند.
  9. در ادامه کتاب‌هایی عمومی در حوزه‌ی علم داده معرفی می‌شود. تاکید ایشان روی این نکته است که هر شخصی در هر موقعیت و شغلی باید منبع الهام داشته باشد که عموماً کتاب‌ها بهترین منبع گرفتن ایده و الهام برای افراد هستند.
  10. توصیه‌هایی به دوستانی که بصورت آکادمیک در حال سپری کردن دوره‌ی دیتاساینس هستند، می‌شود. تاکید سخنران روی این است که اساتید مورد نظر و هماهنگ با هدف خودتان را بشناسید. 
  11. کمی از مهارت‌های سخنران بحث می‌شود و اینکه چگونه از هر مهارتی در حال کسب‌درآمد هستند. سپس به چند سؤال که عموماً در این حوزه پرسیده می‌شود، پاسخ می‌دهند. «آیا می‌شود در شهرهای کوچک کار کرد؟»، «آیا با این سرعت ورود افراد مختلف به علم داده، این رشته بزودی اشباع نخواهد شد؟»
  12. جلسه، کمی وارد فاز ایده دادن به مخاطب می‌شود. از تغییرات آب و هوایی صحبت و بحث به میان می‌آید. ایشان تاکید می‌کنند که باید مسیری را انتخاب کنیم که هم تاثیر خوبی بر زندگی بشریت داشته باشد و هم پول عالی در آن به وفور یافت شود.
  13. سخنران یک مثال در مورد یکی از کارآفرینان در لندن و قصه‌ی کار و زندگیش می‌آورد که بسیار جالب و آموزنده است. پیام این داستان این بود که «گاهاً باید به شانس معتقد باشیم».  
  14. بعد از اتمام داستان، و ذکر مبحث تغییرات آب و هوایی در خصوص محاسبات ابری و سرویس‌های AWS آمازون می‌شوند که تقریباً جنبه‌ی معرفی یک مهارت فوق‌العاده به مخاطب را دارد.
  15. نحوه‌ي يادگيري و اينكه چگونه وارد اين حوزه‌هاي ابري بشويم، ذكر مي‌شود و مثل هميشه مشكلات استفاده از اين سرويس‌ها از داخل كشور گفته مي‌شود.
  16. مجدد به يك سؤال متداول، اینکه چقدر در کگل (Kaggle) باید کار کنیم پرداخته می‌شود.
  17.  و باز هم یک اسلاید بسیار جذاب و آموزنده‌ی دیگر «چگونه باید پروژه گرفت؟» اینکه چگونه باید نظر کارفرما را جلب کرد، شرح داده می‌شود.
  18. در خصوص عقدقرار داد با سازمان‌های دولتی و خصوصی بحث می‌شود. تکنیک‌ها و پشت پرده‌ها بیان می‌گردد.
  19. یک پیشنهاد کاری به مخاطب داده می‌شود. 
  20. خبری خوب برای علاقمندان به مهاجرت به ایالات متحده اعلام می‌شود، «استعفای بزرگ!»
  21. و باز هم اسلایدی که محبوب بنده بود «دیگر کار کردن برای شرکت‌های بزرگ تکنولوژی همانند سابق یک آرزو نیست».
  22. و باز هم معرفی کتاب جهت بهبود مهارت‌های فردی، یکی از دیگری بهتر و مفیدتر.
  23. و کلام آخر «باید دنیا را تبدیل کنیم به مکانی بهتر برای زندگی، به خصوص برای کودکان».

اینها کلیات مطرح شده در وبینار «علم داده، از شروع تا گرفتن پروژه» بودند که به زعم بنده که یک همکار و دوست در مجموعه‌ی علم داده دکتر فزونی هستم، ارزش حداقل یکبار دیدن را دارد. چیدمان مطالب و مواردی که مطرح می‌شود بسیار علمی و دقیق صورت گرفته است. اگر قصد ورود به دنیای علم داده را دارید، صد در صد این مجموعه را بشما توصیه می‌کنم.

ارادتمند

الهام عزیزافشاری 

جمع‌بندی: در این نوشتار، خلاصه‌ای از مباحثی که در وبینار «علم داده، از شروع تا گرفتن پروژه» مطرح شد، برای استفاده‌ی خوانندگان علاقمند به رشته‌ی تحریر درآمد.

سایر مقالات مجموعه:

پست‌های مرتبط با این مقاله:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *