جیمیل تک، ابزاری برای مکاتبات متون ریاضی

فهرست مطالب

اکستنشن جیمیل تکGmailTeX Extension

یکی از مشکلات بزرگ برای پژوهشگران ریاضی در هنگام ایمیل کردن سئوالات، نظرات و کامنت ها برای همکاران پژوهشی خود در سراسر دنیا این است که در محیط تایپ متن میل براحتی نمی توانند فرمول نویسی کنند و این معضل باعث شده که در بسیاری از موارد یا قید سئوال خود را بزنیم و یا روش های دیگر که بسیار سخت و طاقت فرسااست را دنبال کنیم.

بتازگی سرویس ایمیل گوگل، جیمیل، اکستنشنی را با نام جیمیل تک (GmailTeX) راه اندازی کرده که این معضل بزرگ را براحتی حل می کند. یعنی شما بعد از نصب این اکستنشن، به همان سبک که در لاتک یا وین ادیت متن ریاضی خود را براحتی تایپ می کنید، سئوال یا کامنت خود را می نویسید. سپس دکمه F8 را می زنید که این عمل فرمولهای تایپ شده ما را در بدنه متن ایمیل مان اجرا می کند، در واقع بعد از زدن این دکمه شما همان خروجی ای که در محیط تک یا وین ادیت به دست می آوردید را مشاهده خواهید کرد. قطعا برای شما که به این شیوه مشغول پژوهش هستید، بسیار جالب و کاربردی است.

اما برای نصب این اکستنشن، ابتدا بروزر یا مرورگر گوگل کروم را نصب کنید. سپس در گوشه سمت راست و بالا گزینه ای وجود دارد که علامت 3 خط افقی روی آن درج شده (Customize and control Google Chrome) روی آن کلیک نمائید و سپس به قسمت ستینگ (setting) بروید. در این قسمت روی گزینه اکستنشن (Extension) کلیک نمائید و سپس روی گزینه آبی رنگ Brows the Gallery کلیک نمائید. در این قسمت در گوشه سمت چپ و بالا در کادر جستجو عبارت GmailTex را وارد نمائید. بعد از جستجو در همان صفحه، کادر اکستنشن GmailTex ظاهر می شود. حال روی گزینه +Free کلیک کنید تا گوگل این اکستنشن را برای شما نصب نماید. بعد از دانلود و نصب شدن به طور خودکار، 1 بار جیمیل خود را ریلود (Reload) کنید. حال همه چیز برای یک مکاتبه علمی و آکادمیک با همکاران پژوهشی تان آماده است.

نکته: 1- فرمولها را از محیطی دیگر به داخل متن ایمیل کپی نکنید، همان جا تایپ نمائید. گاها مشاهده می شود که جیمیل تک با کپی سازگار نیست و خروجی نمی دهد.

2- دقت کنید که اگر شما برای شخصی که از سرویس ایمیلی به غیر از جیمیل استفاده و یا از جیمیل استفاده می کند اما این اکستنشن را برای سرویس میل خود فعال نکرده یاشد، ایمیلی بفرستید، همان متنی که تایپ نموده اید برای آن شخص ظاهر می شود نه خروجی اجرا شده.

دانلود کل مطالب این مقاله به صورت پی دی اف

سایر مقالات مجموعه:

پست‌های مرتبط با این مقاله:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *